Ny bok: Guy Bourdin – In between

29.10.2010 (12:45 pm)Postet av: – kategori: bok,Foto,Informasjon,Inspirasjon,kunst,Mote,reklame  

Det finnes mange skrøner om den franske fotografen Guy Bourdin, men de aller fleste av historiene som høres ut som skrøner eller i det minste drøye overdrivelser skal vistnok være sanne. Som selvmordene til praktisk talt samtlige som har stått han nær, hans ekstreme avsky for å bli utstilt eller satt i perm, eller som da en ung Bourdin møter opp på dørstokken til surrealisten Man Ray morgen etter morgen og blir avvist av Man Rays kone gang etter gang i nær Fight Club stil, til Man Ray omsider tar han inn som sin protogé…


Fem år senere, i 1954, får Bourdin sitt første oppdrag for Franske Vogue, han skal skyte hatter. Motefotografiet på 1950 tallet var ikke videre innovativt. Pene jenter i dyre klær (punktum)… Guy Bourdin kommer til å forandre dette for alltid.

At de morbide bildene fra denne serien ikke umiddelbart ble kastet i søpla og Bourdin kastet på dør skal vi takke Francine Crescent for. Hun var en stor fan og satte blant annet Bourdin i kontakt med skomerket Charles Jourdan og fortsatte å ta han inn under vingen da hun selv ble sjefsredaktør for Franske Vogue på 60- til slutten av 80-tallet.


Vogue/Bourdin/Jourdan sammarbeidet er sannsynligvis noe av det viktigeste som har skjedd i det moderne motefotografiets historie, man kan jo spørre seg hvordan arbeidene til Mert & Marcus, Steven Meisel, David LaChappelle, Nick Knight, Steven Klein..osv osv ville sett ut, hvis de aldri hadde fått sjangsen til å bla i en Guy Bourdin bok fylt opp med sex, død og høye hæler.Guy Bourdin, In Between tar for seg mye av Vogue/Bourdin sammarbeidet, blir utgitt av Steidl,  kurert av Shelly Verthine og skal være ute i November.

Send en mail til Karen (kontakt@torpedobok.no) for å bestille en kopi

2 Komentarer til “Ny bok: Guy Bourdin – In between”


 1. turid trosterud Sier:

  Heisann :)

  Er alle slideshow-bildene over, tatt ifra boken?

  Jeg lurer også på hvordan det har seg at HELMUT NEWTON´s bilder, havnet blant utvalget her?

  mvh


 2. Steffen Sier:

  Hei Turid!
  Nei, bildene over er en litt salig blanding jeg hentet ut av referansemappa mi, for å forsøke å gi et decent inntrykk av Bourdin’s stil. Så jeg er litt flau for at det ikonsike Helmut Newton bildet av en naken kvinne over Paris har klart å lure seg inn i samlinga!

  Men.. Er det flere Newton bilder her? De skøyt jo begge for Cresent/Vogue og man kan lett se likhetstrekk mellom de. Selv er jeg kjempeglad i begge to.. Så hvis jeg har blanda dropsene mine, arrester meg gjerne!